Global Blockchain придоби X2 Games

Global Blockchain придоби X2 Games

Инвестиционният фонд в крипто активи Global Blockchain (CN:BLOC) придоби разработчика на игри за мобилни устройства X2 Games. Сделката е структурирана с плащане в акции като ще бъдат емитирани 330,519,514 стандартни акции на Global Blockchain при цена от $0.15 долара или общо $49.6 млн.

Чрез инвестицията Global Blockchain ще укрепи позициите си на бързо растящия пазар за дигитални игри, който се очаква да достигне $138 млрд. през 2018 г. X2 Games има опит в разработването на блокчейн-базирано съдържание. Фокус на компанията са игри за повече от един играч с новаторски дизайн и интегриране на нови технологии като например разширена реалност. Последната идея на X2 Games е използването на изкуствен интелект като основа на игра, чийто сюжет се променя при всяко започване на нов игрови сеанс.

Коментирайки сделката, Президентът и Главен изпълнителен директор на Global Blockchain Шидан Гуран заяви:

Преговорите ни за сътрудничество с X2 датират от близо година. В резултат на засилващите се връзки между компаниите, решихме да капитализираме синергиите чрез придобиването на X2.

Гледна точка на СОРТИС

Блокчейн технологиите намериха едно от най-добрите си приложения до момента именно в сектора на видео игрите. При успешно интегриране и използване, X2 Games може да се превърне в най-добрата инвестиция на Global Blockchain.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *