Globalscope, международната мрежа от консултанти по сливания и придобивания, влиза в България

Globalscope, международната мрежа от консултанти по сливания и придобивания, влиза в България

Globalscope, международната мрежа от независими консултанти в сферата на сливанията и придобиванията, набирането на капитал и корпоративните финанси, разширява присъствието си в Източна Европа приемайки българската компания СОРТИС Инвест в своето семейство. Новото партньорство се очаква да даде тласък за развитието на пазара на сливания и придобивания в България.

СОРТИС Инвест бе приветствана в мрежата на официална церемония, състояла се на есенната конференция на Globalscope на 16 септември в старата пленарна зала на грузинския парламент в столицата на Грузия – Тбилиси. На събитието присъстваха представители на 34 члена на мрежата от 27 страни. СОРТИС Инвест бе представена на събитието от г-н Мартин Паев, CFA, Основател и Изпълнителен директор на компанията, и г-н Димчо Димитров, Директор инвестиционно банкиране.

Г-н Паев заяви: „Радваме се, че СОРТИС Инвест стана член на Globalscope за България, тъй като се присъединяваме към група от над 600 професионалисти, които споделят нашите ценности и начин на мислене. Само за 3 дни идентифицирахме над 30 възможности за сливания и придобивания на компании и екипът на СОРТИС Инвест вече работи по тях в сътрудничество с другите членове на Globalscope.“

За Globalscope

Globalscope е международна мрежа от независими консултанти по сливания и придобивания със седалище в Лондон, в която членуват 57 компании от 48 държави по целия свят. Мрежата е основана през 1987 г., когато група консултанти по корпоративни финанси се обединяват, за да подпомогнат клиентите си при осъществяването на трансгранични сделки. В компаниите от Globalscope работят над 600 високо квалифицирани специалисти в областта на сливанията и придобиванията, набирането на капитал, корпоративните финанси и бизнес планирането. През 2017 г. консултантите от мрежата са осъществили над 150 сделки на стойност надвишаваща 3.85 милиарда евро. Globalscope има индустриални екипи специализирани в секторите потребителски стоки, финанси, промишленост, здравеопазване, услуги, технологии, медии и телекомуникации.

За СОРТИС Инвест

СОРТИС Инвест е инвестиционно-банковото звено на СОРТИС Груп и предоставя финансови консултантски услуги в сферите сливания и придобивания, корпоративни финанси, привличане на дялов, рисков и дългов капитал, оперативното консултиране и преструктуриране. Основана е през 2007 г. от г-н Мартин Паев, CFA, който има над 18 години опит в управлението на активи и инвестиционното банкиране.

Последните по-значимите сделки, успешно реализирани от СОРТИС Инвест, са продажбата на Ти Би Ай Рент, дружеството за оперативен лизинг на Ти Би Ай Банк, и мениджърското изкупуване на Кремио АД, производител на растително-сметанови и млечни продукти под марките Cremio и My Day.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *