Goldman Sachs е водещ инвеститор в набирането на 32 млн. щ. д. от блокчейн стартъпа Axoni

Goldman Sachs е водещ инвеститор в набирането на 32 млн. щ. д. от блокчейн стартъпа Axoni

Фокусираният върху блокчейн решения за компании стартъп Axoni събра 32 млн. щ. д. в рамките на финансиране, водено от Goldman Sachs и Nyca Partners и с участието и на други инвеститори, включително Wells Fargo, JPMorgan, Citigroup и Andreessen Horowitz. Според компанията, с новите инвестиции общото финансиране на Axoni до момента ще възлезе на 55 млн. щ. д. Стартъпът набра 18 млн. щ. д. в серия А финансиране, водено от Wells Fargo в края на 2016 г. с участието на Goldman Sachs, JP Morgan, Andreessen Horowitz и Citi.

Според съоснователя на Axoni, Грег Швей, новото финансиране представлява не само вливане на капитал, но и „дълбоко стратегически“ съюз, тъй като много от инвеститорите сами са иноватори в традиционния финансов сектор, обръщайки се към децентрализирани технологии като блокчейн. Goldman Sachs, JPMorgan и Citigroup вече успешно тестваха блокчейн платформата на Axoni – AxCore, за търговия с деривати. Съвсем наскоро Axoni се обедини с Clearmatics, за да издаде договор за деривати в един блокчейн и да го уреди на друг – крайъгълен камък в блокчейн оперативната съвместимост.

Базираната в Ню Йорк, Axoni планира да използва капитала, за да продължи да развива както технологията си за синхронизация на данни, така и своя съвместим с етер език за умни договори, AxLang, а също и да увеличи броя на продуктите, свързани с неговата одитируема децентрализирана мрежа, наречена AxCore. Швей добави в изявление, че фирмата ще се стреми да разшири броя на компаниите, които използват нейната децентрализирана технология.

Най-значимият проект на Axoni понастоящем е с DTCC, най-големият доставчик на услуги по клиринг и сетълмент в света, който обработва сделки с ценни книжа за 1.6 квадрилиона щ. д. годишно. Миналата година DTCC обяви, че ще работи с Axoni, IBM и блокчейн консорциума R3, за да преработи платформата си за съхранение на информация за търговия с деривати, използвайки блокчейна на AxCore.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *