Goldman Sachs и KKR придобиват миноритарен дял в OutSystems

Goldman Sachs и KKR придобиват миноритарен дял в OutSystems

OutSystems, португалски доставчик на low-code инструменти за софтуерно програмиране (програмни продукти, улесняващи процеса на създаване на софтуер), успешно набра 360 млн. щ. д. дялов капитал от KKR и Goldman Sachs. В резултат на сделката, португалската компанията се оценява на над 1 млрд. щ. д. Инвестицията, направена чрез фонда на KKR Next Generation Technology Growth Fund , е предназначена за ускоряване на  бизнес развитието и развойна дейност в  софтуерната автоматизация.

OutSystems е растяща компания, чиито персонал наброява около 700 души. Чрез автоматизация и изкуствен интелект, платформата на кампанията помага на потребителите да създават собствени онлайн приложения. С помощта на визуален графичен интерфейс, традиционният процес по разработка на софтуер се трансформира в по-бърза и улеснена дейност, подходяща и за непрограмисти. Платформата се използва от над 400 компании в 25 държави, като сред клиентите й са Toyota, Logitech, Deloitte, Ricoh, Schneider Electric и GM Financial.

Изпълнителният директор на OutSystems, Пауло Росадо, е уверен, че low-code платформите носят значими ползи: „Ние атакуваме един от най-големите проблеми за бизнеса в днешно време – липсата на бързина и гъвкавост в процеса на разработка на софтуер, което  възпрепятства дигиталната трансформация в глобален план.“

Пазарните прогнози също са обнадеждаващи. Според доклад на Forrester, известна консултантска фирма, пазарът за low-code платформи се очаква да нарасне от 3.8 до 15.2 млрд. щ. д. през 2021 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *