Grubhub придобива компанията за онлайн плащания LevelUp за 390 млн. щ.д.

Grubhub придобива компанията за онлайн плащания LevelUp за 390 млн. щ.д.

Онлайн платформата за поръчки на храна Grubhub обяви придобиването на LevelUp, компания за онлайн плащания, в сделка за 390 млн. щ.д. Новината бе включена в изявление на Grubhub, което информира и за 70% годишен ръст на активните потребители и 51% повишение на приходите на компанията. В резултат на новината за придобиване, акциите на компанията достигната рекордна цена от 138.85 щ.д.

LevelUp е доставчик на онлайн решения за управление на дигитални плащания, поръчки и програми за лоялност. През 2011 г. компанията пусна в ход своята платформа и успешно набра капитал от 108 млн. щ.д. от Google Ventures, Highland Capital и Deutsche Telecom Strategic Investors.

Представител на Grubhub обясни, че сделката има силен стратегически фокус – ще създаде по-голяма съвместимост с ПОС терминалите на ресторантите и така ще позволи на компанията да прави повече доставки. Освен това, основателят и Изпълнителен директор Мат Малоуни вярва, че инвестицията ще направи платформата на Grubhub по-интерактивна: „Искаме да помогнем на ресторантните да контактуват активно с клиентите си. Това е голяма стъпка в тази посока.“

Въпреки плановете за по-дълбока интеграция с ПОС терминалите, г-н Малоуни не смята да променя драстично бизнеса на LevelUp в краткосрочен план. Той нарече продукта на Level Up „най-доброто решение на пазара“ и увери, че компаниите ще бъдат достатъчно търпеливи, докато намерят оптималния начин за сътрудничество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *