Innova Capital придобива 33% от полския производител на напитки OSHEE

Innova Capital придобива 33% от полския производител на напитки OSHEE

Inova Capital, фонд за дялов капитал работещ в Централна и Източна Европа, оповести инвестицията си в създадения преди 10 години лидер в спортните и витаминните напитки в Полша OSHEE. Фондът придобива миноритарен дял от 33% в OSHEE, а Solter Capital се присъединява към Innova като миноритарен партньор в консорциума. Финансовите параметри на сделката не бяха оповестени.

OSHEE е една от най-разпознаваемите марки в Полша за изотонични и витаминни напитки и натурални продукти. Компанията продава продуктите си в 45 страни на 6 континента и генерира приходи за последната година от приблизително 58.4 млн. евро. През 2017 г. OSHEE придоби полския производител на висококачествена минерална вода Kinga Pienińska. След сливането на двете компании и разширяването на производствените площи капацитетът за производство на минерална вода на OSHEE се увеличи почти три пъти.

Innova Capital ще помогне на OSHEE да постигне целите си за развитие на марката, включително чрез инвестиции в дистрибуционни канали и реклама. Това ще помогне на компанията да разшири продажбите на Kinga Pienińska, да въведе модерни методи за управление и да изгради силни позиции на международните пазари. OSHEE планира да направи придобивания и на други водещи марки за бързооборотни стоки, както в Полша, така и в чужбина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *