Innova Capital продава своя дял в Neomedic на Medicover в сделка за 70 млн. евро

Innova Capital продава своя дял в Neomedic на Medicover в сделка за 70 млн. евро

Innova Capital, фондът за дялов капитал в Централна и Източна Европа, продава своя дял във водещия полски специалист по неонатология и акушерство Neomedic за 70 млн. евро. Купувачът е международната компания за здравни и диагностични услуги Medicover. Предвид регулаторните одобрения и изпълнението на заключителните условия, сделката се очаква да приключи до края на второто тримесечие на 2019 г.

Innova инвестира в Neomedic през октомври 2012 г. купувайки близо 70% от акциите на компанията. Коментирайки сделката, старши партньора на Innova, Лешек Музичишин сподели „Много сме щастливи, че след шест години интензивно развитие на фирмата и диверсификация на нейния бизнес, Neomedic ще стане част от много по-голямата структура на Medicover. Това ще продължи растежа и развитието на болниците за години напред, което ще е от полза както за новия собственик на Neomedic, така и за пациентите им в региона.“

Neomedic управлява две големи болници в южна Полша, една по-малка частна болница и няколко медицински центъра за първична и предболнична помощ. Заведенията осигуряват високоспециализирана болнична помощ в областите акушерство и гинекологията, неонатология и др. Компанията отчете приходи от близо 28 млн. евро за 2018 г. „Ръководството на Neomedic се радва, че Medicover ще бъде новият собственик на компанията. Виждаме много ползи в обмена на ноу-хау и в съвместната работа по развитието в областта на акушерството и гинекологията. Нашите планове са насочени към подобряване на услуги ни в Краков и Малополска област и откриване на нови възможности в други региони,” сподели Томаш Вишневски, главен изпълнителен директор на Neomedic.

Medicover е водеща международна компания за здравни и диагностични услуги, която управлява голям брой амбулаторни клиники, болници, специализирани заведения и лаборатории. „С присъединяването на Neomedic към семейството на Mediocover се надяваме, че с течение на времето чрез тях ще можем да разширим обхвата на здравните си услуги, въвеждайки някои от другите услуги и експертни познания на Medicover,“ сподели Фредрик Рьогмарк, главен изпълнителен директор на Medicover.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *