KKR завърши придобиването на Q-Park за £2.6 млрд. (€3.0 млрд.)

KKR завърши придобиването на Q-Park за £2.6 млрд. (€3.0 млрд.)

KKR, водеща световна инвестиционна компания, управляваща активи от над €118 млрд., завърши придобиването на Q-Park N.V. чрез своята инвестиционна платформа за инфраструктура – „KKR Infrastructure“.

Q-Park, водещ европейски доставчик на паркинг услуги, управлява, притежава и/или оперира мрежа от повече от 6,000 многоетажни паркинги с повече от 870,000 паркоместа.

Ръководството на Q-Park счита, че придобиването е важна стъпка за компанията, тъй като инфраструктурата, мобилността и опитът в областта на недвижимите имоти на KKR се очаква да ускорят стратегическия растеж. Франк Де Мур, главен изпълнителен директор на Q-Park, заяви, че със стратегическата, финансовата и техническата подкрепа на KKR, както и с по-добрия достъп до финансиране, компанията може да привлече нови публични и частни партньори, да стартира нови бизнес предложения, да осигури усъвършенствани паркинг решения и да изпълни амбицията си да играе водеща роля в европейската паркинг индустрия.

Офертата на KKR оценява Q-Park на повече от 15x EBITDA (€195 млн. за 2016 г.). Компанията отчете €825 млн. нетни приходи през 2016 г. Сделката ще бъде финансирана чрез дялово финансиране и нови банкови кредити, както и чрез подновяване или рефинансиране на €1 млрд. от съществуващия дълг.

KKR Infrastructure счита ръководния екип и служителите на Q-Park за основен актив и не планира големи промени в управлението, или оптимизация на персонала. Марката и корпоративната идентичност, които ясно ги отличават в отрасъла, също ще бъдат запазени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *