Lime успешно набра 335 милиона долара в инвестиционен кръг воден от Uber и Google Ventures

Lime успешно набра 335 милиона долара в инвестиционен кръг воден от Uber и Google Ventures

Lime, старт-ъп за споделено пътуване чрез скутери и велосипеди, успешно набра 335 млн. щ.д. в поредния си инвестиционен кръг. Като резултат, общата стойност на привлечения до момента от компанията рисков капитал възлезе  на 467 млн. щ.д.  Според последните доклади на Bloomberg, инвестицията оценява основания преди 18 месеца старт-ъп на над 1 милиард щ.д.

Водещи инвеститори в последния инвестиционен кръг са Uber, които в момента са партньори на Lime, и Google Ventures, фонд за рисков капитал на Alphabet Inc. Досегашни инвеститори като Andreessen Horowitz и сингапурският Sovereign Wealth Fund също са взели участие.

„Събраните средства ще ни дадат възможност да разширим операциите си, да разработим нови технологии и продукти, както и да доразвием инфраструктурата и екипа си,“ написа в пост Тоби Сън, съосновател на Lime.

Г-н Сън коментира и потенциалните предимства от партньорството с Uber: „Поради нарастващата популярност на електрическите скутери като средство за придвижване на кратки разстояния, партньорството ни затвърждава визията на Uber да се превърне в глобална платформа за пътувания. Работим по ко-бранидиране на скутерите ни и добаването им в онлайн приложението на Uber. Ентусиазирани сме от партньорството ни и ползите му за пътуващите в цял свят.“

Сделката потвърждава тенденцията за засилен интерес от страна инвеститорите към старт-ъпи за споделено пътуване. През юни 2018 г. Bird, основен конкурент на Lime, успешно набра 300 млн щ.д.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *