Lockchain.co приключи първоначалното си монетно предлагане, набирайки еквивалента на 4.4 милиона щатски долара

Lockchain.co приключи първоначалното си монетно предлагане, набирайки еквивалента на 4.4 милиона щатски долара

Българската блокчейн стартираща компания – Локчейн (Lockchain.co) приключи първоначалното монетно предлагане за платформата си за хотелски резервации. Локчейн набра 4.4 милиона щатски долара под формата на 10 344 етереум монети.

 

Lockchain.co е онлайн платформа за резервиране на нощувки, която дава възможност на собствениците на имоти (хотели и частни домове) да предлагат настаняване без да дължат комисиони за това. Локчейн има за цел да децентрализира хотелиерската индустрията, като напълно отстрани посредниците, за да даде възможност на пътуващите да се възползват от значително по-ниски цени на настаняване.

Онлайн платформата предоставя възможността на потребителите й да уреждат плащанията и резервациите си безпрепятствено и надеждно посредством т.нар. „умни договори”1 , тъй като е изградена върху блоковата верига на Етереум2, чиято технология прави това възможно. Самите умни договори имат функция, не само на договори, но и на доверителни (ескроу) сметки. Серия от такива договори формират ядрото на проекта – децентрализираният LOC регистър3, който представлява блокчейн система за резервации. Това е механизмът за урегулиране на отношенията между хотели и крайни клиенти. Той съдържа публична база данни за предлаганите хотели достъпна за ползване и участие безплатно от всеки. Тъй като базата данни е отворена, това дава възможност за по-малките резервационни платформи да се конкурират с вече установените такива.

Плащанията на платформата се осъществяват чрез т.нар. LOC токен, който представлява дигитална монета (токен) със собствена стойност. Тя е едновременно ключа към LOC регистъра и трансмисията на екосистемата на Lockchain.co.
Освен, че е лесен за ползване, интерфейсът на Lockchain.co също така представлява и продължение на функционалностите на LOC регистъра като предлага услуги с добавена стойност като реклама на хотели, възможност за разплащане с кредитни карти (посредством моментално превалутиране между LOC токен и съответната парична единица) и други.

Платформата вече може да бъде използвана за резервиране на място за отсядане чрез LOC token-a, въпреки че е планувано тя да стартира с пълната си функционалност в първото тримесечие на 2018г. До момента българската стартираща компания е достигнала до предварителни споразумения с хотелиери за вписването на хиляди оферти по целия свят. Според основателите, набраните средства от първоначалното монетно предлагане ще бъдат достатъчни за реализиране на целия проект.

 

За да научите повече за проекта, посетете www.lockchain.co .


[1] От английски – Smart Contracts – компютърен протокол, целящ да улесни, провери или да наложи уговарянето или изпълняването на договор.
[2] От английски – Ethereum – криптовалута и платформа с отворен код, която позволява създаването на децентрализирани приложения.
[3] От английски – Ledger – хронологичен списък от записи (в контекста на криптографията)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *