Г-н Мартин Паев говори на Конференцията за Капиталови Пазари и Инвестиции организирана от Българската CFA Асоциация

Г-н Мартин Паев говори на Конференцията за Капиталови Пазари и Инвестиции организирана от Българската CFA Асоциация

Българската Си Еф Ей асоциация, българският клон на , световната асоциация на инвестиционните експерти CFA Institute, проведе своята годишна конференция на 9ти март, която беше организирана физически за първи път от появата на COVID-19. Конференцията „Капиталови пазари и инвестиции“ бе посетена от български притежатели на CFA сертификацията, както и други инвестиционни професионалисти. Събитието бе организирано като дискусия между лекторите и публиката. Говорители на конференцията бяха председателят на СОРТИС Груп – г-н Мартин Паев, CFA, както и Калин Методиев (президент на българската CFA асоциация), Николай Василев (управляващ партньор на Expat Capital) Елвин Гури (управляващ партньор на Empower Capital) и Никола Янков (управляващ партньор на Expat Capital).

Темите, обхванати от групата от експерти, варираха от управление в контекста на текущите икономически и геополитически реалности, до състоянието на българския капиталов пазар и план как да бъде подобрен той. Бе направена аналогия с борсовите практики в по-успешните съседни държави. Форумът събра инвеститори, експерти и успешни участници във финансовата индустрия на България.

Тазгодишната конференция се фокусира върху стратегиите за управление, рисковете свързани с развиващата се война в Украйна, както и върху потенциалните последици от конфликта, като инфлация и държавен дълг. Г-н Николай Василев, управляващ съдружник на Expat Capital и бивш министър сподели съвети от опита му за това как се живее и работи в криза и рецесия.

 

„Нашата мисия с тази конференция беше да промотираме знанията и професионалния опит на общността в глобалната инвестиционна индустрия, като същевременно изтъкваме теми от значение за успеха на българската икономика“, каза Мартин Паев, председател на СОРТИС Груп.

 

За изненада на всички участници и лектори, сред публиката се оказа г-жа Десислава Бонева – заместник-министър на новосформираното Министерство на иновациите и растежа, която активно участва в дискусията с въпроси и отговори. Това е първия път за последните 17 години, когато присъства събитие на Българската CFA асоциация е посетено от високопоставен представител на държавната власт и показва усилията на новото правителство да се вслуша в съветите и нуждите на българската финансова и инвестиционна индустрия.

 

 

ЗА СОРТИС Инвест

СОРТИС Инвест  е бутик за инвестиционно банкиране със седалище в София, България, част от СОРТИС Груп. Компанията е член на GlobalScope Partners, глобално семейство от 55 независими консултантски фирми за сливания и придобивания в 46 държави с екип от 650 професионалисти и повече от 10 000 приключени сделки за сливания и придобивания и финансирания с дялов капитал по целия свят. СОРТИС Инвест съветва компаниите по въпроси, свързани със сливания и придобивания и привличане на финансиране, както и при оценяване и финансово моделиране на бизнес казуси. СОРТИС Инвест има широка партньорска мрежа и дългогодишен опит в областта на корпоративните финанси, сливанията и придобиванията.

СОРТИС Инвест консултира клиенти в различни сектори, включително телекомуникации, медии и технологии (TMT), финансови услуги, храни и напитки, науки за живота, химикали, образование, отбрана, производство, търговия, енергетика, минно дело, транспорт и логистика, хотелиерство и недвижими имоти.

 

ЗА CFA Институт

CFA Институт е глобална асоциация на инвестиционни експерти, която поставя стандарти за професионално качество и акредитация. Организацията насърчава етичното поведение на инвестиционните пазари и е уважаван източник на знания в световната финансова общност. Целта на институцията е да създаде среда, в която интересите на инвеститорите са приоритет, докато пазарите функционират по най-ефикасен начин, и където икономиката да расте. Притежателите на CFA сертификация са повече от 170 000 от 162 държави. CFA Институт има девет офиса по целия свят и 158 местни клонове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *