Precision Motors Deutsche Minebea GmbH придоби немския производител на пластмасови компоненти Mast Kunststoffe GmbH

Precision Motors Deutsche Minebea GmbH придоби немския производител на пластмасови компоненти Mast Kunststoffe GmbH

Немската компания Precision Motors Deutsche Minebea GmbH придоби местния производител на шприцовани пластмасови задвижващи механизми, Mast Kunststoffe GmbH & Co. KG. Сделката подлежи на одобрение от антимонополните органи, а финансовите й параметри не са оповестени. Финансов консултант в сделката е партньорът на SORTIS в мрежата на Globalscope M&A Advisors, Carlsquare – консултантска компания, занимаваща се с корпоративни финанси, сливания и придобивания.

Mast Kunststoffe GmbH & Co. KG е водещ немски производител на пластмасови задвижващи механизми и компоненти. Компанията е основана през 1960 г. от Франц Маст, като по-късно нейното управление поемат неговите синове Петър Маст и Улрих Маст. Mast Kunststoffe произвежда компоненти за скоростни кутии, задвижващи елементи, и елементи в комбинации от пластмаса и метал, като оси, валове, щифтове, втулки, висококачествени зъбни колела и други. Компанията има работна ръка от 130 служители и генерира приходи от 23 млн. евро. Коментирайки сделката, Улрих Маст зави: „Радваме се, че намерихме стратегически и много динамичен партньор, на когото вече сме се доверили и с когото работим в продължение на много години. Заедно ще можем да се справим с предстоящите предизвикателствата.“

Precision Motors Deutsche Minebea GmbH е немското дъщерно дружество на японския мултинационален производител на машинни компоненти и електронни устройства, Minebea Mitsumi Co., Inc. Освен производството на задвижващи механизми за индустрията и автомобилния сектор, компанията специализира и в продукцията на хард диск двигатели, високоефективни електронно комутирани BLDC двигатели и системи за извличане на енергия. С придобиването на Mast Kunststoffe, Precision Motors Deutsche Minebea ще развие и разшири продуктовата си гама от задвижващи компоненти и ще разкрие възможности за растеж и синергии в международен план. Компанията има за цел да създаде европейски център, специализиран в производството на шприцовани пластмасови части за задвижващи механизми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *