Premium Brands Holdings Corporation придоби Confederation Freezers, една от най-големите компании за хладилни складове в Канада

Premium Brands Holdings Corporation придоби Confederation Freezers, една от най-големите компании за хладилни складове в Канада

Собствениците на Confederation Freezers търсеха подходящия партньор, който да подкрепи настоящия мениджърски екип и да продължи впечатляващия исторически растеж на компанията, като същевременно осигурява ликвидност за семейните акционери. Канадският партньор на СОРТИС ИНВЕСТ, Osprey Capital, успя да планира и изпълни в пълна конфиденциалност процеса на продажба, който включваше идентифициране на група стратегически купувачи с желани качества. Premium Brands Holdings Corporation бе избрана за перфектен купувач благодарение на репутацията си на водещ производител и дистрибутор на храни в Канада и САЩ. Confederation Freezers е добро допълнение към дистрибуционните канали  и веригата за доставкина Premium Brands, което ще послужи за допълнително подобряване на възможностите на Confederation към клиентите си. Сделката беше приключена през месец март 2021г.

Алън Грийнспан, президент на Confederation Freezers, коментира; „Това е вълнуваща сделка за нашето семейство, както и една нова глава в нашата история. Ние сме изключително горди от постигнатото през последните 47 години и сме уверени, че чрез партньорството с Premium Brands, наследството на Confederation Freezers ще бъде уважавано и поддържано. Ние силно вярваме, че Premium Brands е правилният партньор, в точното време, за да насърчи тези идеали, докато преминаваме към следващия етап от нашия бизнес.“

„За мен беше удоволствие да опозная семейство Грийнспан през последните няколко години и екипът на Osprey Capital е изключително доволен, че успя да съдейства за продажбата на компанията. Очакваме с нетърпение продъление на успехите на мениджърския екип като нова част от семейството на Premium Brands. “ каза Стивън Якоб, управляващ партньор на Osprey Capital Partners.

ЗА CONFEDERATION FREEZERS

Confederation Freezers е семеен бизнес от над 45 години. Тяхната богата история в хладилните складови услуги, обхваща всички температурни изисквания, включително сух, хладилен и замразен склад. Създадената транспортна мрежа, опит и техническите ресурси са част от надеждната верига за снабдяване с охладени и замразени стоки в цяла Канада. Основателите, техните синове и внуци продължават семейното наследство и са разширили услугите и капацитета на компанията, за да оформят и развиват значително бизнеса. Те постигнаха значителен напредък, превръщайки се в една от най-големите складови компании в Канада.

ЗА PREMIUM BRANDS HOLDINGS CORPORATION

Premium Brands Holdings Corporation е канадска компания, занимаваща се с производство и дистрибуция на специализирани храни. Premium Brands притежава широк спектър от предприятия за производство и дистрибуция на храни с дейност в Канада и САЩ. Тя е публично търгувана корпорация на фондовата борса в Торонто.

ЗА OSPREY CAPITAL

Основана през 1998 г., Osprey Capital се утвърди като една от водещите независими канадски инвестиционни банки и финансови консултантски компании на средния пазар. Osprey предлага набор от консултантски услуги, фокусирани върху извършването на сливания, придобивания, продажба на бизнеси и финансови сделки. Успехът на Osprey Capital в обслужването на сливанията и придобиванията на клиентите и изискванията за финансиране е резултат от разбирането й за уникалните нужди на компаниите от средния пазар и техните акционери и силните взаимоотношения с играчите в бранша.

ЗА СОРТИС ИНВЕСТ

СОРТИС Инвест е бутикова инвестиционно-банкова компания, базирана в София, България, част от СОРТИС Груп. Тя е член на Globalscope Partners, глобално семейство от 55 независими консултантски компании за сливания и придобивания в 46 държави, с екип от над 650 професионалисти и повече от 10 000 завършени сливания и придобивания, и сделки за частни капиталови инвестиции по целия свят. СОРТИС Инвест съветва компаниите по въпроси, свързани с придобиването и продажба на бизнеси, финансиране на компании, както и оценяване и финансово моделиране на бизнеси и проекти. СОРТИС Инвест има широка партньорска мрежа и дългогодишен опит в областта на корпоративните финанси, сливанията и придобиванията. СОРТИС Инвест консултира клиенти в различни сектори, включително телекомуникации, медии и технологии (TMT), финансови услуги, храни и напитки, науки за живота, химическа промишленост, образование, отбрана, производство, енергетика, минна дейност, транспорт и логистика, хотелиерство и недвижими имоти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *