Soft Robotics привлича 20 млн. щ. д. за разширение и комерсиализация на операциите си

Soft Robotics привлича 20 млн. щ. д. за разширение и комерсиализация на операциите си

Докато роботизацията е широко разпространена в някои индустрии, други изостават значително. Традиционните роботи не успяват да отговорят на предизвикателствата в дадени сектори, като например производството на храни или обработката на пратки в онлайн търговията, поради високата вариация, малкото количество на продуктите и неструктурираното естество на процесите. Компания, свързана с изследователската група Whitesides към Харвардския Университет, си поставя за цел да промени това.

Използвайки патентовани материали и алгоритми за изкуствен интелект, Soft Robotics проектира и изгражда автоматизирани решения и меки роботизирани системи за захващане, които могат да повдигат и манипулират предмети със сръчността на човешка ръка. Пълните с въздух „пръсти“ могат внимателно да хващат и подреждат плодове и зеленчуци или да сортират маса от разнородни артикули според зададени критерии. Роботът на компанията е преминал тестове и е близо до комерсиална употреба.

Множеството индустриални приложения на системата грабват вниманието на водещи компании от различни сектори. Приключилият току-що рунд за набиране на капитал премина при голям интерес и Soft Robotics привлече 20 млн. щ. д. от знакови инвеститори сред които Hyperplane Venture Capital, Honeywell Ventures и Yamaha Motor. Компанията планира да използва средствата за подобряване на продуктовата си гама, ориентирана към храни и напитки, както и по-голямо присъствие в търговията на дребно и логистичните приложения.

СОРТИС коментар: Ние вярваме, че тази технология има потенциал съществено да промени множество трудоемки процеси, така че продължаваме да следим развитието на Soft Robotics с интерес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *