Stars Group става водеща сила в спортните залози придобивайки Sky Bet за 4.7 млрд. щ. д.

Stars Group става водеща сила в спортните залози придобивайки Sky Bet за 4.7 млрд. щ. д.

Stars Group, операторът на най-голямата онлайн покер зала, заяви сериозни намерения да бъде основна част и от световния букмейкърски пазар. Придобиването на Sky Bet, водеща британска платформа за спортни залози, за 4.7 млрд. щ. д. превръща Stars Group в най-големия сайт за залагания. Така Stars Group става добре позиционирана да се възползва от очакваните облекчения на регулациите върху индустрията за залагания по света. Интеграцията на Sky Bet ще подпомогне основния покер бизнес като предостави допълнителен евтин канал за придобиване на клиенти и ще даде възможност за по-ефективни кръстосани продажби.

Моментът за подобна сделка също е добър – преди световното първенство по футбол в Русия и предстоящото решение на Върховния съд на САЩ за спортните залагания. Основният пазар на Stars Group е Европейският съюз, където обемите на залозите, свързани с най-популярния спортен турнир за 2018 г., се очаква да нараснат експоненциално, отчасти движени от преминаването от традиционни към онлайн канали за залагане. В допълнение събитието е добра възможност за кръстосани продажби между вертикалите на Stars Group. Съществен потенциал крие и възможността за легализиране на спортните залагания в САЩ – в момента те са позволени само в Невада, но ситуацията може бързо да се промени, ако Ню Джърси успее да въведе промени в Закона за спортните залагания.

Разрастването чрез дълг, обаче, ще добави допълнителен натиск върху баланса на Stars Group. СОРТИС Инвест смята, че новата капиталова структура значително намалява възможността на Stars Group за други инвестиции в бъдеще, както и шансовете за придобиване на групата от William Hill или хонконгски инвеститори, които проявяваха интерес неотдавна. Въпреки атрактивните лихвени нива, прекомерният дълг би затруднил и най-добрите бизнес модели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *