Tresorit, компания за криптирани облачни решения, набра €11.5 млн във втори инвестиционен рунд

Tresorit, компания за криптирани облачни решения, набра €11.5 млн във втори инвестиционен рунд

Базираната в Швейцария и Унгария Tresorit, привлече €11,5 млн. финансиране във втория си инвестиционен рунд от консорциум оглавяван от 3TS Capital Partners, водещ европейски инвеститор в компании на фаза растеж от секторите на технологиите и комуникациите. В кръга участва и PortfoLion, фонд за рисков капитал инвестиращ в Централна Европа.

Главният изпълнителен директор на Tresorit Истван Лам коментира в блога си бъдещите планове на компанията. Предстоят подобрения на продуктовите линии позволяващи по-добър контрол и възстановяване на изтрита чувствителна информация от потребителя; предвижда се и стартиране на самостоятелна платформа за споделяне на файлове – Tresorit Send. Част от финансирането ще бъде използвано и за изкупуване на акции от настоящи инвеститори.

Tresorit помага на малки и средни бизнеси (МСП), както и на големи предприятия да съхраняват и споделят файлове и документи в облака. Криптиране от типа краен до краен потребител осигурява сигурен и съобразен с регулациите (съгласно GDPR и HIPAA) трансфер на данни. Услугата е поднесена с удобен за потребителя интерфейс.  С трикратен ръст за последните три години, Tresorit достига повече от 17 000 клиенти по целия свят. „В контекста на ежедневните и растящи пробиви на сигурността и изтичане на данни, услугите на Tresorit са изключително важни за потребителите“, заяви Йожеф Ковер – партньор в 3TS и бъдещ член на борда на Tresorit. „В резултат на устойчивия си ръст, компанията е вече утвърден лидер на пазара “ – добави той.

В предходния си рунд през 2014 г., Tresorit привлече $3 млн. от Euroventures Capital Advisors и двама индивидуални унгарски инвеститори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *