Ultrahaptics набира 35 млн. паунда в трети инвестиционен кръг

Ultrahaptics набира 35 млн. паунда в трети инвестиционен кръг

Великобританската компания за виртуална и разширена реалност Ultrahaptics набра 35 млн. паунда в трети инвестиционен кръг, като набраните средства ще бъдат предназначени за по-нататъшното развитие и комерсиализиране на тяхната революционна хаптична технология (създаваща чувство за допир) за потребителски интерфейси от следващо поколение. Ultrahaptics създава патентована технология за „виртуално докосване“, която използва ултразвукови вибрации за проектиране на форми и текстури директно върху ръцете на потребителя. Също така разработва концептуални автомобилни решения с Bosch и Harman, както и компютъризирани системи и интерфейси в областта на индустрията и медицината, игри с добавена/виртуална реалност и бизнес приложения.

Новото финансиране се ръководи от Mayfair Equity Partners, инвеститор участващ в дългови изкупувания и сделки, осигуряващи капитал за растеж, на динамични предприятия в потребителския, технологичния, медийния и телекомуникационния сектор. Участват също най-големият австралийски пенсионен фонд Hostplus и съществуващите акционери от IP Group, Woodford Investment, Cornes и Dolby Family Ventures.

„Потенциалът на въздушните хаптични системи в областта на виртуалните системи за информация и забавление между човека и машината е много привлекателен и вълнуващ. Очакваме с нетърпение да подкрепим екипа на Ultrahaptics в тяхното пътуване към превръщането им в глобална платформа за въздушни хаптични системи,” сподели Даниел Сасаки, управляващ партньор на Mayfair Equity Partners.

Главеният изпълнителен директор на Ultrahaptics Стив Клиф добави: „С радост приветстваме новият ни инвеститор Mayfair, както и продължаващата подкрепа от настоящите ни акционери, които са до нас в следващата фаза от развитието на компанията. Нашето финансиране стана все по-глобално, отразявайки потенциала на нашите технологии в индустриалните сектори и пазари по целия свят.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *