Visma укрепва лидерство си в областта на облачно-базираните счетоводни решения в Северна Европа придобивайки полската компания BrainSHARE IT

Visma укрепва лидерство си в областта на облачно-базираните счетоводни решения в Северна Европа придобивайки полската компания BrainSHARE IT

Visma Group, водещият доставчик на бизнес софтуер и услуги в Скандинавския регион придобива полската компания BrainSHARE IT sp.z o.o. с цел да затвърди лидерството си в областта на облачно-базираните счетоводни решения в Северна Европа. Ключовият продукт на BrainSHARE IT е SaldeoSMART, водеща облачна система, предназначена за счетоводни офиси и счетоводни отдели в малки и средни предприятия. Консултант на купувача в сделката е партньорът на SORTIS в мрежата от М&А консултанти Globalscope – Aventis Capital, консултантска компания с богат опит в работата с международни частни дялови инвеститори и семейни бизнеси, базирана във Варшава, Полша. Според прессъобщението финансовите параметри на сделката не са оповестени.

Visma Group предоставя бизнес софтуер, ИТ разработки, счетоводство и консултации за предприятия от всякакъв мащаб, в публичния сектор и за търговците на дребно. С това придобиване Visma разширява географското си присъствие в Полша от продажби и поддръжка на своите международни продукти до създаване на първата си полска продуктова гама. SaldeoSMART ще увеличи влиянието на Visma върху подобряването на ефективната работа на счетоводните служби в Северна Европа. „Щастливи сме да влезем на полския пазар и през следващите десет години очакваме да получим значителен дял в него. Включването на SaldeoSMART в групата Visma ще увеличи стойността на компанията и ще създаде нови възможности както за съществуващите, така и за нови клиенти,“ сподели Стефен Торп, директор отдел Visma Software SMB.

SaldeoSMART е ефективна и лесно достъпна технология, базирана в облачно пространство и предназначена за счетоводни офиси и предприятия със собствени счетоводни отдели. Системата позволява сигурна дигитализация на документи и автоматизация на бизнес процеси. SaldeoSMART предлага следните модули: модул за четене на документи с помощта на OCR технология (оптично разпознаване на символи), документооборот, служителски панел и панел за фактуриране. „Нашата визия е да опростим счетоводните процеси и да ги прехвърлим в облачното пространство. Споделяме тази визия с Visma, което прави тази компания отличен партньор за нас и гарантира по-нататъшното развитие на SaldeoSMART,“ сподели Кристоф Войтас, президент на Управителния съвет на BrainSHARE IT.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *