Българският производител на лекарства Хювефарма (Huvepharma) приодби американската АгриЛабс (AgriLabs)

Българският производител на лекарства Хювефарма (Huvepharma) приодби американската АгриЛабс (AgriLabs)

Българският фармацевтичен производител Хювефарма придоби американската компания за производство на лекарства и хранителни добавки за животни АгриЛабс и продуктовото й портфолио. Стойността на сделката не бе оповестена. Придобиването включва също така трите дъщерни дружества на американската компания: Бенчмарк Биолабс (Benchmark Biolabs), Антилопе Валей Биос (Antelope Valley Bios) и ВаксЛиант (VaxLiant), специализирани в проучване, производство и иновации на ваксини, хранителни добавки и добавки за фураж.

Хювефарма е глобална фармацевтична компания с фокус върху разработването, производството и пускането на пазара на продукти за здравето на хора и животни. Придобиването е част от стратегията на компанията да създаде балансирано портфолио от продукти и да повиши глобалното си пазарно присъствие. То ще позволи по-бързото комерсиализиране на ваксинните продукти чрез Бенчмарк Биолабс, казва Глен Уилкинсън, президент на Хювефарма, САЩ. Хювефарма ще инвестира приблизително 5,7 млн. щ. д. в подобрения на съществуващите съоръжения на Бенчмарк Биолабс. Инвестицията ще помогне на компанията да постигне амбициозните си цели в областта на разработването и производството на ваксини, както и да подкрепи проектите за ваксини на глобалните й партньори.

Хювефарма е частна компания със седалище в София, България, и със седалище в САЩ в Пийчтрии Сити, Джорджия.

АгриЛабс е една от големите американски компании за храни и биологични продукти за селскостопански животни. Компанията е напълно интегрирано семейство от дружества, създадено през 1984 г. Тя предоставя технически ветеринарни консултации и съдейства в процеса „от концепция до комерсиализация“ на иновативни продукти и услуги. Дистрибуторската мрежа на АгриЛабс също представлява повече от 90% от всички хранителни животински продукти, продавани в САЩ.

Двете компании ще продължат да работят под сегашните си наименования, като ще проучат възможностите за интеграция през 2018 г. АгриЛабс ще функционира като подразделение на Хювефарма, запазвайки сегашния си централен офис. Сферите на дейност и продуктите на Хювефарма и АгриЛабс се допълват взаимно и ще бъдат основен фактор на американския пазар на храни и продукти за животни. След придобиването, фабриките на българската компания в САЩ стават шест.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *