Японският гигант Ricoh придоби 20% от Nemetschek Bulgaria

Японският гигант Ricoh придоби 20% от Nemetschek Bulgaria

Глобалният лидер в дигиталните бизнес решения Ricoh навлезе на българския пазар след като стана акционер в Nemetschek Bulgaria. Промяната е резултат от придобиването на DocuWare – лидер в бизнес информационните технологии и технологиите за управление на процеси, както и дългогодишен миноритарен акционер в Nemetschek България. Сделката беше финализирана в навечерието на 20-годишнината на Nemetschek Bulgaria.

DocuWare е базиран в Германия доставчик на софтуер за управление на документи и автоматизация на работния процес както на локални станции, така и в облачното пространство, за организации от всички основни индустрии и размери. Компанията е създадена през 1988 г. и в момента обслужва 12 000 компании в 90 държави чрез глобална мрежа от над 600 партньори. През 2002 г. DocuWare придоби 20% от българската компания за разработка на софтуер Nemetschek.

Nemetschek Bulgaria е компания за разработка на софтуер и консултантски услуги оперираща в САЩ, Германия, Великобритания, Норвегия, Италия, Франция, Белгия, Близкия Изток и Югоизточна Европа. Компанията е създадена през 1998 г. като част от немската Nemetschek Group, а по-късно става независима собственост на българската GB Soft, която притежава мажоритарния дял от 60%, с останалите 40% разделени между DocuWare и Nemetschek Group. Коментирайки сделката, Георги Брашнаров, основател на Nemetschek Bulgaria, заяви „Очакваме сътрудничеството с Ricoh да отвори нови хоризонти и да засили още повече участието ни в проекти на глобално ниво, което ще доведе до разширяване на нашия екип“.

Ricoh е базирана в Япония международна компания за фото и копирна техника. Компанията произвежда главно фотоапарати и офис оборудване, като принтери, ксерокси, факс машини, както и софтуерни решения за управление на документи. Придобиването на DocuWare е част от стратегията за растеж на Ricoh чрез разширяване на предлаганите услуги в областта на дигитализацията.

„Възнамеряваме да изградим процъфтяващ бизнес, който да отговаря на нарастващата нужда на компаниите по света да дигитализират своя бизнес. Наблюдаваме засилено търсене от нашите клиенти на решения, с които да увеличат максимално стойността на своите документи и бизнес съдържание. Сделката, която сключихме с DocuWare, водеща компания предлагаща услуги за съдържание главно в облачното пространство, е изключително важна стъпка към задоволяване на тези нужда“ заяви Дейвид Милс, старши корпоративен вицепрезидент на Ricoh.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *