ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА СОРТИС ГРУП – МАРТИН ПАЕВ, CFA – ПРЕД БЛУМБЪРГ: ИСТОРИЯ НА КОМПАНИЯТА, ТЕНДЕНЦИИ В СЛИВАНИЯТА И ПРИДОБИВАНИЯТА И НОВИТЕ ХОРИЗОНТИ ПРЕД СОРТИС

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА СОРТИС ГРУП – МАРТИН ПАЕВ, CFA – ПРЕД БЛУМБЪРГ: ИСТОРИЯ НА КОМПАНИЯТА, ТЕНДЕНЦИИ В СЛИВАНИЯТА И ПРИДОБИВАНИЯТА И НОВИТЕ ХОРИЗОНТИ ПРЕД СОРТИС

Днес, 15.10.2018г., председателят на СОРТИС Груп – г-н Мартин Паев, CFA гостува в предаването „Бизнес среща“ по телевизия Блумбърг България.

Дискусията стартира с ретроспективен поглед върху развитието на СОРТИС Груп – от основаването на инвестиционната дейност, свързваща предприемачи и инвеститори през кредитно консултиране до финансово планиране на бизнеси, оценка и управление на проекти в сферата на недвижимите имоти и хотелиерски услуги. Г-н Паев разказа за първите стъпки, предизвикателствата през годините и новите възможности пред групата на СОРТИС.

Предмет на разговора бяха последните тенденции в сферата на сливанията и придобиванията; процесът по продажба и преструктуриране на бизнес и пречките, които предприемачите срещат в него. Г-н Паев засегна основните мотиви за продажба, както и начини за защита от враждебни придобивания.

Разгледани бяха и алтернативните форми на инвестиране. Според г-н Паев апетитът към крипто-активите на спекулативните играчи е намалял за сметка на тези, които истински вярват в потенциала на блокчейн технологията. Той загатна за персонална инвестиция в сферата, както и за собствената методология за оценяване крипто-активи, изготвена от СОРТИС Инвест.

Г-н Паев сподели вижданията си и върху пазара на недвижими имоти в България:

Моето усещане е, че пазарът все още е във възход. Може би започват да се виждат признаци на балон, но междувременно банките започнаха да ограничават финансирането на новото строителство, така че мисля, че това което се случи през 2007-08 г. няма да се повтори. Дори и да има някаква корекция, тя няма да е с 50% надолу, а ще бъде доста по-мека … По-скоро не виждам устойчиво цените да могат да растат с по 15% всяка година.

Г-н Паев има богат опит в сферата на недвижимите имоти, натрупан като човекът, създал първия публично търгуван фонд за инвестиции в имоти в България – Ти Би Ай – БАК Недвижима Собственост АДСИЦ, като директор на Адрес Инвест (инвестиционната компания на Адрес – най-голямата консултантска и брокерска фирма за имоти в България) и като основател на СОРТИС Риъл Истейт.

В края на интервюто, г-н Паев разказа за членството на СОРТИС Инвест в Globalscope – водеща глобална мрежа от 57 независими консултантски компании в областта на сливанията и придобиванията:

Ако преди бяхме автономни консултанти, с мрежата на Globalscope можем да разчитаме на партньори, които са тествани в битка и са доказали своите качествата, умения и професионализъм.

Членството на СОРТИС Инвест в Globalscope отваря множество международни възможности пред компанията, като дава шанс за сътрудничество с водещи консултанти в индустрията.

 

 

Цялото видео може да видите тук.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *