Партньор на SORTIS консултира водещия производител на хранителни добавки Alpha Foods при продажбата им на Sylphar

Партньор на SORTIS консултира водещия производител на хранителни добавки Alpha Foods при продажбата им на Sylphar

Бързоразвиващата се белгийска компания, Sylphar, инвеститор в която е фонда Vendis Capital, разшири здравните си продукти без рецепта чрез придобиването на белгийския производител на хранителни добавки и вегански хранителни стоки Alpha Foods.

Волфганг Дорфнер, основателят на Alpha Foods, създава компанията през 2015 г. Операциите на закупената компания включват развойната дейност, маркетинг и дистрибуцията на хранителни добавки и вегански съставки, продавайки се изцяло онлайн – през собствения си уебсайт, както и този на Amazon. Чрез използването на Facebook и Google, Alpha Foods успява да изгради уникална лоялна общност в онлайн пространството. Тази клиентска база често предоставя ценна обратна връзка относно новите продукти и играе важна роля за бързото популяризиране на марката.

След придобиването на Alpha Foods, г-н Дорфнер ще се присъедини към Sylphar, за да продължи да ръководи маркетинговия успех на Alpha Foods, както и други бизнеси, притежавани от  Sylphar.

Партньорът на СОРТИС ИНВЕСТ Carlsquare бе ексклузивен финансов консултант по сделката на Alpha Foods.

Основателят и главен изпълнителен директор на Sylphar, Робин Лист обясни: „Изключително щастливи сме да приветстваме Волфганг в структурата на Sylphar и се радваме, че ще можем да продължим да градим Alpha Foods през следващите години. Придобиването засилва съществуващото присъствие на групата в категорията на бързо растящите хранителни добавки и веганското хранене. Убеден съм, че това е взаимно изгодно партньорство, при което Волфганг ще внесе своя уникален онлайн опит в нашата група и ще се възползва от пълната подкрепа на нашата компания, за да разшири Alpha Foods. „

Изпълнителният директор на Alpha Foods добави: „Много съм развълнуван да се присъединя към семейството на Sylphar. След като самостоятелно стартирах Alpha Foods през 2015 г., аз наистина се радвам на опита и подкрепата предоставена ми от екипа на Sylphar, за да продължим заедно пътя на Alpha Foods и възнамерявам да подкрепям другите компании на групата и техните дигитални инициативи, където мога.

ЗА ALPHA FOODS

Alpha Foods, базирана близо до гр.Гент в Белгия, проектира, предлага и разпространява редица хранителни продукти под формата на прахове. Всички съставки, използвани от Alpha Foods, са на растителна основа, не са генно модифицирани и са лесни за приготвяне. Alpha Foods използва 100% рециклирани опаковки, което прави техните еликсири екологични, устойчиви и здравословни.

ЗА SYLPHAR

Sylphar е компания оперираща в сектори като медикаменти без рецепти и козметика. Основният фокус е върху малките и средните европейски компании за потребителски стоки, които имат потенциал да се присъединят към техните продуктови линии. През май 2017 г. Vendis Capital направи инвестиция в Sylphar. От тогава Sylphar използва инвестицията, за да диверсифицира портфолиото си от отвъд марките за устна хигиена с други стратегически марки. Sylphar прилага агресивна стратегия на изкупуване и надграждане на компании, а техните марки вече се продават в повече от 50 страни по света.

ЗА CARLSQUARE

Carlsquare е партньорска инвестиционна банкова фирма с офиси в Германия, Обединеното кралство, Швеция и Дания, която подкрепя компаниите и техните акционери в изпълнението на стратегическите им цели. Това са управлявани от собствениците и водещи на пазара предприятия, бързо растящи стартиращи фирми с иновативни технологии и бизнес модели, но също така и инвеститори в рисков капитал / дялов капитал, и корпорации, които искат да реализират растеж и да увеличат стойността на бизнесите заедно с предприемачите. Carlsquare е член на Globalscope Partners.

ЗА СОРТИС ИНВЕСТ

СОРТИС Инвест е бутикова инвестиционно-банкова компания, базирана в София, България, част от СОРТИС Груп. Тя е член на Globalscope Partners, глобално семейство от 55 независими консултантски компании за сливания и придобивания в 46 държави, с екип от над 650 професионалисти и повече от 10 000 завършени сливания и придобивания, и сделки за частни капиталови инвестиции по целия свят. СОРТИС Инвест съветва компаниите по въпроси, свързани с оценяването и финансирането, както и при финансовото моделиране на бизнес казуси. СОРТИС Инвест има широка партньорска мрежа и дългогодишен опит в областта на корпоративните финанси, сливанията и придобиванията. СОРТИС Инвест консултира клиенти в различни сектори, включително телекомуникации, медии и технологии (TMT), финансови услуги, храни и напитки, науки за живота, химическа промишленост, образование, отбрана, производство, енергетика, минна дейност, транспорт и логистика, хотелиерство и недвижими имоти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *