Г-н Мартин Паев бе говорител на престижната GlobalScope конференция в Мюнхен, Германия

Г-н Мартин Паев бе говорител на престижната GlobalScope конференция в Мюнхен, Германия

Globalscope Partners, мрежата от 55 независими консултантски фирми за сливания и придобивания (M&A), член на която е СОРТИС Инвест, проведе своята глобална конференция през 27-29 април 2022г . Събитието бе проведено на живо в Мюнхен и е първото такова, след появата на КОВИД пандемията. Сред множеството присъстващи фирми от бяха Carlsquare (№1 инвестиционна банка в Германия), SilverPeak (водеща бутикова британска технологична инвестиционна банка с 5 офиса в световен мащаб) и много други.

Събитието се състоя в елитния хотел Bayerischer Hof и повече от 60 партньори от 29 страни присъстваха на конференцията. Физическата среща представлява идеална възможност партньорите на фирмите да обсъдят текущите си мандати и да намерят потенциални купувачи/продавачи за своите клиентите. Сътрудничеството между фирмите-членки включва търсене по географски регион, споделяне на секторна експертиза и обмяна на професионалисти и ноу-хау.

В програмата на тазгодишното събитие бяха представени и анализи на сегменти от различни пазари от лидери в индустрията. Г-н Мартин Паев, CFA бе поканен да сподели своята прогноза относно активността на сливанията и придобиванията в сектора на потребителските стоки. В изложението си той обхвана редица теми, сред които пазарни множители и цени на продадени бизнеси в индустрията, проблеми по веригата за доставки, потребителски тенденции, както и възможности и заплахи в индустрията.

 

„Целта на тази конференция е инвестиционните банкери да имат възможност да се видят със стари колеги, както и да се срещнат с партньори от нови фирми-членки на групата, като същевременно изграждат взаимно доверие. Част от конференцията преминава в споделяне на знания за местния пазар. За мен беше чест да презентирам прогнозата си за развитието на потребителския сектор. Радваме се, че сме част от тази процъфтяваща мрежа с уникална идентичност и партньорско мислене, като всеки допринася към общия успех.”– каза Мартин Паев, CFA, председател на SORTIS Group.

 

Управляващият партньор на Carlsquare Майкъл Мориц, който бе домакин на събитието, добави: „Събитието е необходимост, копнежът да се видим на живо е огромен. Наш приятел и клиент, успешен бизнесмен в индустриалните технологии, винаги казва: в края на краищата животът е аналогов. Съгласяваме се с две ръце. Светът рискува да се разпадне, глобализацията е заплашена от ирационални вярвания и циничен егоизъм. Единственото трайно лепило, което предотвратява това, е доверието и приятелството. Както много други неща, тези два елемента се нуждаят от упражнения и практика.“

 

 

ЗА СОРТИС Инвест

СОРТИС Инвест  е бутик за инвестиционно банкиране със седалище в София, България, част от СОРТИС Груп. Компанията е член на GlobalScope Partners, глобално семейство от 55 независими консултантски фирми за сливания и придобивания в 46 държави с екип от 650 професионалисти и повече от 10 000 приключени сделки за сливания и придобивания и финансирания с дялов капитал по целия свят. СОРТИС Инвест съветва компаниите по въпроси, свързани със сливания и придобивания и привличане на финансиране, както и при оценяване и финансово моделиране на бизнес казуси. СОРТИС Инвест има широка партньорска мрежа и дългогодишен опит в областта на корпоративните финанси, сливанията и придобиванията.

СОРТИС Инвест консултира клиенти в различни сектори, включително телекомуникации, медии и технологии (TMT), финансови услуги, храни и напитки, науки за живота, химикали, образование, отбрана, производство, търговия, енергетика, минно дело, транспорт и логистика, хотелиерство и недвижими имоти.

 

ЗА Globalscope

Основано през 1987 г., Globalscope е международно семейство от компании, работещи в сферата на сливанията и придобиванията, разпръснати в 48 държави, партниращи си помежду си. В Globalscope има 55 независими, фирми от съмишленици с дълбоки корени на местни пазари, и опит в сектора от световна класа. С повече от 10 000 сключени сделки с клиенти, 30+ годишният опит на организацията демонстрира способността на членовете на Globalscope да предоставят нужните условия за успешно затворени сделки и щастливи клиенти.

Членовете на Globalscope са разположени по целия свят в Аржентина, Австралия, Беларус, Белгия, Бразилия, България, Канада, Китай, Колумбия, Кипър, Хърватия, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Грузия, Германия, Гърция, Хондурас, Хонг Конг, Унгария, Индия, Индонезия, Израел, Италия, Япония, Корея, Люксембург, Мексико, Норвегия, Панама, Полша, Португалия, Румъния, Русия, Сърбия, Сингапур, Испания, Швеция, Швейцария, Холандия, Тайланд, Турция, Обединеното кралство, Украйна , Уругвай, САЩ, Виетнам и Узбекистан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *