Мрежата на СОРТИС Инвест постави рекорд за извършени транзакции през 2021, на стойност €7.8 милиарда

Мрежата на СОРТИС Инвест постави рекорд за извършени транзакции през 2021, на стойност €7.8 милиарда

Globalscope Partners, мрежата от 55 независими фирми за сливания и придобивания (M&A), в 48 държави, член на която е СОРТИС Инвест, успешно реализира 226 M&A транзакции през 2021 г., на рекордната стойност от над €7,8 милиарда.

Хиляди фирми по света се възстановиха през 2021 г. от негативното въздействие на пандемията над бизнеса. Стотици от тези компании успешно използваха консултантските услуги на членове на Globalscope Partners за да се продадат, или да придобият свои конкуренти, което доведе до нов рекорд на Globalscope за обема реализирани транзакции.

Независимите членове на Globalscope разположени по целия свят, помогнаха на стотици собственици на бизнеси да осигурят финансиране за развитие, да купят и продадат бизнесите си, или да се възползват от дълбоките познания на експертите от Globalscope мрежата. Най-голямата единична транзакция консултирана от Globalscope беше на стойност 1,3 милиарда евро.

 

Г-н Джон Слоун, президент на Globalscope Partners, обсъди ползите от участието в такава просперираща мрежа: „Globalscope е международно семейство от независими фирми за сливания и придобивания, което ни позволява да се свързваме директно с купувачи, продавачи и финансови източници по целия свят. Ако капиталовите пазари в един регион не са оптимални, партньорите на Globalscope ангажират своята световна мрежа от членове, за да намерят други стратегически и финансови възможности за своите клиенти по целия свят. Това е организация оперираща на най-високо ниво, която работи изключително добре в световен мащаб, което води до множество трансгранични транзакции. Нашата мрежа предоставя на своите членове и клиенти глобално предимство на пазара.”

 

Членовете на Globalscope са отдадени на реализирането на мечтите на клиентите им, чрез техните основни ценности като откритост и другарство, предприемачество и висок стандарт за качество. Членовете на Globalscope са предприемачи и опитни бизнес мениджъри със задълбочени познания на местните пазари, разполагащи с корпоративни и финансови контакти по целия свят.

 

Забележителна транзакция през 2021 г.:

 

 

ЗА GLOBALSCOPE

Основано през 1987 г., Globalscope е международно семейство от компании, работещи в сферата на сливанията и придобиванията, разпръснати в 48 държави, партниращи си помежду си. В Globalscope има 55 независими, фирми от съмишленици с дълбоки корени на местни пазари, и опит в сектора от световна класа. С повече от 10 000 сключени сделки с клиенти, 30+ годишният опит на организацията демонстрира способността на членовете на Globalscope да предоставят нужните условия за успешно затворени сделки и щастливи клиенти.

Членовете на Globalscope са разположени по целия свят в Аржентина, Австралия, Беларус, Белгия, Бразилия, България, Канада, Китай, Колумбия, Кипър, Хърватия, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Грузия, Германия, Гърция, Хондурас, Хонг Конг, Унгария, Индия, Индонезия, Израел, Италия, Япония, Корея, Люксембург, Мексико, Норвегия, Панама, Полша, Португалия, Румъния, Русия, Сърбия, Сингапур, Испания, Швеция, Швейцария, Холандия, Тайланд, Турция, Обединеното кралство, Украйна , Уругвай, САЩ, Виетнам и Узбекистан.

 

ЗА SORTIS INVEST

СОРТИС Инвест  е бутик за инвестиционно банкиране със седалище в София, България, част от СОРТИС Груп. Компанията е член на Globalscope Partners, глобално семейство от 55 независими консултантски фирми за сливания и придобивания в 48 държави с екип от 650 професионалисти и повече от 10 000 приключени сделки за сливания и придобивания и финансирания с дялов капитал по целия свят. СОРТИС Инвест съветва компаниите по въпроси, свързани със сливания и придобивания и привличане на финансиране, както и при оценяване и финансово моделиране на бизнес казуси. СОРТИС Инвест има широка партньорска мрежа и дългогодишен опит в областта на корпоративните финанси, сливанията и придобиванията.

СОРТИС Инвест консултира клиенти в различни сектори, включително телекомуникации, медии и технологии (TMT), финансови услуги, храни и напитки, науки за живота, химикали, образование, отбрана, производство, търговия, енергетика, минно дело, транспорт и логистика, хотелиерство и недвижими имоти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *