Musterhaus.net, платформа за обяви на недвижими имоти, постигна споразумение за придобиване от FUNKE Group

Musterhaus.net, платформа за обяви на недвижими имоти, постигна споразумение за придобиване от FUNKE Group

FUNKE, един от най-големите издатели на физически и онлайн медии в Германия, обяви разширяване на бизнеса си свързан с покупко-продажби на недвижими имоти, чрез придобиването на мажоритарен дял в Musterhaus.net. Купената платформа за недвижими имоти има над 3,8 милиона посетители годишно както и 2000 налични обяви за жилищни имоти от повече от 350 строителни компании. Musterhaus.net управлява най-големия независим портал за търговия с жилища в Германия, като едно от силните качества на компанията е че свързва строителните предприемачи с крайните клиенти търсещи да закупят недвижими имоти. Освен това, екипът в главния офис на Musterhaus.net, намиращ се в Люнебург, предлага на потребителите сравними оферти за ипотечни кредити,  ремонт на кухни и гаражи.

Сегментите в които FUNKE се наслаждава на висок растеж и възвръщаемост включва платформи като monteurzimmer.de и pension.de, които предлагат квартири през онлайн канали. Мениджмънта на FUNKE очаква новопридобитата компания да бъде една от платформите с най-добри постижения в бъдеще.

Двамата управляващи партньори на Musterhaus.net Алберт Шварцмайер и Патрик Морето ще останат в компанията след придобиването от FUNKE.

 

Изпълнителният директор на FUNKE, Кристоф Рют коментира: „С тази сделка ние допълнително ускоряваме дигиталния си растеж и предлагаме на корпоративните ни клиенти в жилищната индустрия допълнителна, много атрактивна възможност за придобиване на нови клиенти. Ние не само постоянно разширяваме нашите журналистически предложения в стратегията ни за дигитална експанзия – както наскоро с придобиването на gofeminin.de – но и подобряваме растежа през други канали“.

 

„Екипът и акционерите на Musterhaus.net изградиха изключително бързо-развиваща се и печеливша компания през последните няколко години, която се вписва идеално в нашата стратегия за развитие с придобивания. Радвам се, че с Алберт Шварцмайер и Патрик Морето продължаваме да имаме идеалния екип, водещ Musterhaus.net към съвместните ни планове за растеж.” – каза главният дигитален директор на FUNKE Стефан Търм.

 

Управляващият партньор и търговски директор Патрик Морето добави: „Очакваме с нетърпение съвместната ни работа с FUNKE. Това е допълващо предприятие, което благодарение на аудиторията на една от водещите медийни къщи в Германия, ще ни помогне като платформа за жилищни имоти да достигнем до напълно нови потребителски групи – и да продължим да растем. В бъдеще всеки, който мисли за избора на правилния партньор за строителство за къщата си, няма да може да избегне Musterhaus.net,”

Управляващият партньор и главен изпълнителен директор на Musterhaus.net, Алберт Шварцмайер добави: „С енергичната и всеотдайна подкрепа на Марк Милър и неговия екип в Carlsquare постигнахме отличен резултат и намерихме идеалния партньор за Мusterhaus.net.“

 

Musterhaus.net очаква многостранни предимства за своите клиенти, производителите на сглобяеми къщи и традиционни къщи, както и всички фирми, които предлагат услуги и продукти, свързани със строителството на къщи. „В бъдеще нашите партньори ще се възползват едновременно офлайн и онлайн от нашия обхват с FUNKE. Това гарантира по-висока регионална видимост, както и подходящи бъдещи строители на къщи което ще доведе до повече продажби за нашите партньори.”

 

 

ЗА MUSTERHAUS.NET

Musterhaus.net е основана през 2005 г. от Себастиан Дзивиш от Люнебург, който е един от първите предприемачи видели потенциала за дигитализация на индустрията за строителство на къщи. С управляващия партньор Патрик Морето, екипът полага основата за по-нататъшното развитие на платформата за строителство на жилища през 2008 г. и заедно с дизайнера Ралф Страснер правят следващите стъпки към растеж. От тогава те разработват водещия портал без външен капитал. Най-скорошното постижение на 31-членния екип бе че през декември 2021 г. са пренасочени над 11 500 бъдещи купувачи на къщи.

 

ЗА FUNKE GROUP

Funke Mediengruppe е третият по големина издател на вестници и списания в Германия с общо над 500 публикации в осем държави. WAZ-Mediengruppe е притежавана от семейство Функе и е със седалище в Есен, Северен Райн-Вестфалия.

Най-големият вестник на групата е Westdeutsche Allgemeine Zeitung. Други активи в Германия включват телевизионното списание Gong и женското списание Die Aktuelle. Освен в Германия, Funke Mediengruppe има публикации в Австрия, Унгария, Хърватия, Албания и Русия. Компанията създаде Media Print Macedonia и притежава няколко вестника и списания в Македония.

 

ЗА CARLSQUARE

Carlsquare е партньорска инвестиционна банкова фирма с офиси в Германия, Обединеното кралство, Швеция и Дания, която подпомага компаниите и техните акционери при изпълнението на стратегическите цели. Това са управлявани от собственици и водещи на пазара предприятия, бързоразвиващи се стартиращи компании с иновативни технологии и бизнес модели, но също така и рисков капитал/инвеститори от частен капитал и корпорации, които искат да създадат растеж и да увеличат стойността заедно с предприемачите. Carlsquare е член на Globalscope Partners.

 

ЗА SORTIS INVEST

СОРТИС Инвест  е бутик за инвестиционно банкиране със седалище в София, България, част от СОРТИС Груп. Компанията е член на Globalscope Partners, глобално семейство от 55 независими консултантски фирми за сливания и придобивания в 46 държави с екип от 650 професионалисти и повече от 10 000 приключени сделки за сливания и придобивания и финансирания с дялов капитал по целия свят. СОРТИС Инвест съветва компаниите по въпроси, свързани със сливания и придобивания и привличане на финансиране, както и при оценяване и финансово моделиране на бизнес казуси. СОРТИС Инвест има широка партньорска мрежа и дългогодишен опит в областта на корпоративните финанси, сливанията и придобиванията.

СОРТИС Инвест консултира клиенти в различни сектори, включително телекомуникации, медии и технологии (TMT), финансови услуги, храни и напитки, науки за живота, химикали, образование, отбрана, производство, търговия, енергетика, минно дело, транспорт и логистика, хотелиерство и недвижими имоти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *