Ardian подписа споразумение за партньорство с производителя на планински велосипеди YT Industries

Ardian подписа споразумение за партньорство с производителя на планински велосипеди YT Industries

YT Industries („YT“), световноизвестната марка за висококачествени планински велосипеди („MTB“), и Ardian, водеща частна инвестиционна компания, подписаха споразумение за партньорство, за да стимулират и подпомогнат растежа на YT Industries.

Ardian ще инвестира в YT заедно с основателите на компанията и ръководния екип. Разширяването ще има за цел да изгради портфолиото на YT Industries, като същевременно се подобри клиентското обслужване, и се интегрира вземането на решения, базирани на данни, за да може компанията да разшири бизнеса си в Европа и САЩ, най-големите MTB пазари в света.

Гамата от 40 вида планински велосипеди направи марката YT известна както сред ентусиастите, така и в професионалните среди. В момента няколко спортисти от световна класа, като елитните професионалисти по спускане Дакота Нортън и Дейвид Тръмър, използват велосипедите на YT в своите тренировки и състезания.

 

Джейкъб Фатих, съосновател и акционер на YT Industries, каза: „Изминаха почти 15 години, откакто с моя приятел и съосновател Маркъс Флосман направихме първия си планински велосипед според нашите собствени спецификации, а останалото е история. Нашият ентусиазъм за спорт и предприемаческия ни дух все още са качествата, които ни бутат към успеха всеки ден – това наше отношение направи YT една от трите топ марки в професионалното планинско колоездене. Ние сме напълно убедени, че с новия ни партньор Ardian ще станем още по-силни и нашата марка ще продължи да вдъхновява както съществуващите, така и новите ни клиенти.”

 

Дирк Витнебен, ръководител на Ardian за развитието в немско езичния регион, добави: „Комбинацията от една от най-популярните състезателни планински велосипеди марки и растежа на международните MTB пазари осигуряват значителен потенциал за разрастване на YT. Иновативните и амбициозни основатели и мениджърски екип на компанията съчетават силна страст към продукта, изключително успешен маркетинг подход, както и изключителен онлайн модел за директни продажби. Ние сме развълнувани, че можем да подкрепим Сам, Маркъс и целия мениджърски екип и да им помогнем да изминат планирания път за растеж.”

 

Консултанти на Ardian по сделката бяха Carlsquare – партньорите на СОРТИС Инвест, от Globalscope Partners – една от водещите международни организации на консултанти по сливания и придобивания.

 

 

ЗА YT INDUSTRIES

YT Industries е основана през 2008 г. в Есен, Германия, от Маркъс Флосман и Якоб Фатих с визията да осигури висококачествени велосипеди на достъпни цени, за скокове, за професионални колоездачи, и за любители на велосипеди. Kомпанията се превръща в международна уважавана премиум марка в сегмента на планински велосипеди. Съкращението YT означава „Young Talent“ („Млад талант“) и мотото „Live Uncaged“ („Живей без ограничения“), представено в иновативни маркетингови кампании, вдъхновява лоялната база клиенти зад марката.

 

ЗА ARDIAN

Ardian е независима инвестиционна компания за дялово инвестиране базирана във Франция. Това е един от най-големите фондове за капиталово инвестиране в Европа. Ardian управлява активи на стойност 100 милиарда долара в Европа, Северна Америка и Азия и има петнадесет офиса (в Париж, Лондон, Франкфурт, Милано, Мадрид, Цюрих, Ню Йорк, Сан Франциско, Пекин, Сингапур, Токио, Джърси, Люксембург, Сантяго, и Сеул). Фирмата управлява фондове на фондовете, директни фондове, инфраструктурни инвестиции, инвестиции в частен дълг и недвижими имоти и управлява директно портфолио от над 150 компании, включително Vinci Park, Luton Airport и SPIE. Инвеститорите на Ardian са около 880 и включват институционални инвеститори, фондове на фондове, правителствени агенции, сувренни фондове, семейни офиси, пенсионни фондове и застрахователни компании.

 

ЗА CARLSQUARE

Carlsquare е партньорска инвестиционна банкова фирма с офиси в Германия, Обединеното кралство, Швеция и Дания, която подпомага компаниите и техните акционери при изпълнението на стратегическите цели. Това са управлявани от собственици и водещи на пазара предприятия, бързоразвиващи се стартиращи компании с иновативни технологии и бизнес модели, но също така и рисков капитал/инвеститори от частен капитал и корпорации, които искат да създадат растеж и да увеличат стойността заедно с предприемачите. Carlsquare е член на Globalscope Partners.

 

ЗА SORTIS INVEST

СОРТИС Инвест  е бутик за инвестиционно банкиране със седалище в София, България, част от СОРТИС Груп. Компанията е член на Globalscope Partners, глобално семейство от 55 независими консултантски фирми за сливания и придобивания в 46 държави с екип от 650 професионалисти и повече от 10 000 приключени сделки за сливания и придобивания и финансирания с дялов капитал по целия свят. СОРТИС Инвест съветва компаниите по въпроси, свързани със сливания и придобивания и привличане на финансиране, както и при оценяване и финансово моделиране на бизнес казуси. СОРТИС Инвест има широка партньорска мрежа и дългогодишен опит в областта на корпоративните финанси, сливанията и придобиванията.

СОРТИС Инвест консултира клиенти в различни сектори, включително телекомуникации, медии и технологии (TMT), финансови услуги, храни и напитки, науки за живота, химикали, образование, отбрана, производство, търговия, енергетика, минно дело, транспорт и логистика, хотелиерство и недвижими имоти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *