Vertech Group придоби мажоритарен дял във Австралийската компания за инфраструктура APS

Vertech Group придоби мажоритарен дял във Австралийската компания за инфраструктура APS

Vertech Group обяви придобиването на Access Platform Systems (APS), австралийския доставчик на индустриални платформи за достъп. Сделката е една от многото стратегически придобивания и съвместни предприятия за Vertech в Австралия и Нова Зеландия.

APS е компания, която предоставя помощни услуги и поддръжка за индустриални проекти в австралийския източен бряг в сферата на инфраструктурата и производството на електроенергия. С прогнозен оборот от $70 млн. и 240 служители, APS представлява важно допълнение към групата от компании на Vertech, като удвоява размера на организацията и осигурява експозиция към инфраструктурния сектор, който се очаква да нарасне значително.

Vertech Group планира да продължи да проучва възможностите за органичен и неорганичен растеж през 2021 г., с акцент върху доставчици на услуги които се допълват с предлагането на Vertech и имат и силен мениджърски екип.

 

Директорът на APS Group, Дейвид Мъри заяви във връзка със сделката: „Основателите и директорите на APS са изключително развълнувани че стават част от Vertech Group и ние гледаме с нетърпение бъдещето на APS. Като част от Vertech Group, ще можем да затвърдим ангажимента си към нашите клиенти в предоставянето на иновации, безопасни и рентабилни решения във всички наши продуктови предложения, чрез подобрени процеси и процедури. Използването на националното присъствие на Vertech Group също ще позволи на APS Group да получи достъп до нови индустрии и региони в Австралия и Нова Зеландия. Горди сме, че станахме член на тази уважавана и професионална организация и очакваме с нетърпение да работим в тясно сътрудничество с Том, Алекс и целия екип на Vertech.“

 

Том Бренан, управляващ директор на Vertech Group, добави: „Тази сделка беше важна част от стратегията на Vertech Group за навлизане в нови вертикални пазари в цяла Австралия, по-специфично инфраструктурния сектор и електропроизводството, в които APS са утвърдени като водещ доставчик на местния пазар.”

Vertech Group бяха консултирани от Octavian Group, австралийския партньор на SORTIS INVEST в GlobalScope.

 

 

ЗА VERTECH GROUP

Vertech е основана през 2008 г., и предоставя услуги за въжен достъп и инспекция на съоръжения свързани с добива на суровини в района на Западна Австралия. Vertech Group предоставя изчерпателен каталог от услуги като инспекция, поддръжка и специализиран достъп в широк спектър от сектори, включително добив на нефт и газ, отбрана, минно дело и морска индустрия. Vertech е пионер в индустриалния въжен достъп и специализирания достъп в Австралия. През последните години Vertech Group се диверсифицира, като инвестира активно в безпилотни инспекционни технологии, и днес е един от водещите доставчици на дистанционни цифрови визуални инспекции (Remote Digital Visual Inspection).

 

ЗА APS

APS означава „Access Platform Systems“ и е основана през 2005 г. Компанията е създадена, за да предоставя алтернативен достъп за индустрии като строителство и производство на електроенергия, чрез рампи и платформи. Те стартирали бизнеса с малък цех за производство на скелета, стълби и платформи. През 2007 г. компанията открива нова по-голяма фабрика в западните предградия на Мелбърн, което позволява на APS да започне работа по проектирането и производството на модулни алуминиеви окачени платформи за достъп. Оттогава те са участвали в множество значими проекти, като договора за проектиране и строителство за укрепване на West Gate Bridge, както и най-големите скелета, построени някога в Мелбърн.

 

ЗА OCTAVIAN GROUP

Octavian е независима австралийска консултантска фирма за корпоративни финанси и сливания и придобивания, базирана в Пърт, която редовно консултира клиенти в западната част на континента. Компанията активно съветва водещи средноголеми бизнеси относно транзакции, свързани със сливания и придобивания, набиране на капитал и първично публично предлагане на фондовите борси. Octavian Group е член на GlobalScope Partners.

 

ЗА СОРТИС Инвест

СОРТИС Инвест  е бутик за инвестиционно банкиране със седалище в София, България, част от СОРТИС Груп. Компанията е член на Globalscope Partners, глобално семейство от 55 независими консултантски фирми за сливания и придобивания в 46 държави с екип от 650 професионалисти и повече от 10 000 приключени сделки за сливания и придобивания и финансирания с дялов капитал по целия свят. СОРТИС Инвест съветва компаниите по въпроси, свързани със сливания и придобивания и привличане на финансиране, както и при оценяване и финансово моделиране на бизнес казуси. СОРТИС Инвест има широка партньорска мрежа и дългогодишен опит в областта на корпоративните финанси, сливанията и придобиванията.

СОРТИС Инвест консултира клиенти в различни сектори, включително телекомуникации, медии и технологии (TMT), финансови услуги, храни и напитки, науки за живота, химикали, образование, отбрана, производство, търговия, енергетика, минно дело, транспорт и логистика, хотелиерство и недвижими имоти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *