V-NOVA, софтуерна компания за компресиране на данни и изкуствен интелект, набра $33млн. дялово финансиране

V-NOVA, софтуерна компания за компресиране на данни и изкуствен интелект, набра $33млн. дялово финансиране

Софтуерната компания V-NOVA набра $33 млн. дялово финансиране през Серия С, от известни технологични предприемачи, инвестиционни фирми и съществуващи акционери, с доверените партньори на SORTIS INVEST от Лондон, Silverpeak които бяха ексклузивните финансови съветници на V-NOVA.

Събраното финансиране ще бъде използвано за развитие и ускоряване на търговското разпространение на софтуера за компресиране на видео на V-Nova.

Основната технология на V-NOVA подобрява компресирането на данни, което им позволява да разработят обширно портфолио от иновативни приложения, базирани на тяхната технология базирана на изкуствен интелект, както и на едновременната обработка и компресиране на видео и изображения. Софтуерът подобрява всеки видео кодек, което повишава видео качеството на стрийминг услуги и потребителското преживяване.

 

Гуидо Меарди заяви: Silverpeak беше до нас с огромна отдаденост и осигури много ценна подкрепа по време на сделката. Те донесоха несравними умения в представянето на визията ни за V-Nova и привлякоха голям интерес от инвеститорите. Техният професионализъм, упоритост и умения за водене на сделката им спечелиха доверието на нашия борд на директори и управленски екип. За нас беше удоволствие да работим с тях.“

 

Пиетро Страда, управляващ партньор в Silverpeak добави: „Горди сме, че консултирахме V-Nova и работихме с Гуидо, Пиердавиде, Антонио (Филипи) и останалите членове на екипа. V-Nova е истински световен лидер и има огромен потенциал. Убедени сме, че този кръг от финансиране ще ускори растежа им и ще ги придвижи до още по-големи успехи.“

 

 

ЗА V-NOVA

V-Nova е софтуерна компания базирана в Лондон, посветена на подобряването на компресирането на данни чрез изграждане на обширно портфолио от иновативни технологии, базирани на специална технология, използваща изкуствен интелект, както и паралелна обработка на данни, видео, изображения, облачно компресиране на документи, имащи приложения в няколко вертикали. V-Nova е разработила множество софтуерни продукти спечелили награди, за да даде старт на екосистемите за своите технологии.

 

ЗА SILVERPEAK

Silverpeak е инвестиционна банка с офиси в Лондон, Париж, Милано, Сан Франциско и Шанхай, посветено на предоставянето на независими консултации относно сливания и придобивания и финансиране на транзакции на отлични технологични компании в процес на растеж. Те съчетават дълбоко разбиране на технологичния сектор и неговата динамика, с обширен опит в преговорите, за да постигнат оптимални резултати за своите клиенти. Silverpeak е член на Globalscope.

 

ЗА SORTIS INVEST

СОРТИС Инвест е бутик за инвестиционно банкиране със седалище в София, България, част от СОРТИС Груп. Компанията е член на Globalscope Partners, глобално семейство от 55 независими консултантски фирми за сливания и придобивания в 46 държави с екип от 650 професионалисти и повече от 10 000 приключени сделки за сливания и придобивания и финансирания с дялов капитал по целия свят. СОРТИС Инвест съветва компаниите по въпроси, свързани със сливания и придобивания и привличане на финансиране, както и при оценяване и финансово моделиране на бизнес казуси. СОРТИС Инвест има широка партньорска мрежа и дългогодишен опит в областта на корпоративните финанси, сливанията и придобиванията.

СОРТИС Инвест консултира клиенти в различни сектори, включително телекомуникации, медии и технологии (TMT), финансови услуги, храни и напитки, науки за живота, химикали, образование, отбрана, производство, търговия, енергетика, минно дело, транспорт и логистика, хотелиерство и недвижими имоти.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *