The Quality Group продължава експанзията си с придобиването на GOT7 Nutrition

The Quality Group продължава експанзията си с придобиването на GOT7 Nutrition

The Quality Group („TQG“) подписа споразумение за придобиването на GOT7 Nutrition GmbH & Co. („GOT7“). Това е поредната инвестиция на „The Quality Group”, която е в период на разширяване и търси стратегически растеж в областта на хранителните добавки чрез сливания и придобивания. Carlsquare е ексклузивния консултант на TQG, от създаването на компанията през декември 2020г., когато Carlsquare съпътстват сливането между „More Nutrition“ и „ESN“.

 

Рене Бюссов, управляващ директор на TQG коментира: „Ние не само сме си поставили за цел да представяме смислени и иновативни добавки с отличен вкус на пазара, но и да образоваме цялата таргет аудитория на продуктите ни чрез безплатно информационно съдържание. Чрез придобиването на GOT7 ние разширяваме продуктовото си портфолио, за да включим „Полезни храни“ и „Здравословни закуски“, а също така можем да разширим образователната си работа в този сегмент. Carlsquare ни предостави отлична подкрепа, за да може TGQ да предприеме следващите стъпки за растеж.“

 

Ерно Миклош, управляващ директор GOT7 коментира: „Очакваме с нетърпение да работим с TQG и да продължим по общ път заедно от тук нататък. Екипът на TQG има развита мрежа и изключителен опит. GOT7 ще се възползва решително от тези познания.“

 

 

ЗА THE QUALITY GROUP

„The Quality Group“ е холдингова компания, която представлява „More Nutrition“ и „ESN“, след като двете компании се сляха през декември 2020г. The Quality Group е синоним на безкомпромисно качество, като същевременно фирмата е водеща на немския пазар за хранителни добавки с двете си марки. Компаниите изследват, разработват и произвеждат сами продуктите си, като държат на ежедневния контрол на качеството, чистотата и безопасността на техните научно значими хранителни добавки и полезни храни.

 

ЗА GOT7 NUTRITION

GOT7 е компания основана през 2015 г. и утвърдила се като една от водещите немски марки на пазара на здравословни закуски, продаваща висококачествени, иновативни продукти, с устойчива ценова стабилност. GOT7 Nutrition предлага широка гама от продукти като ароматни капки без калории и захар, сладки сиропи, сосове, протеинови чипсове, протеинов начос, течен шоколад и др. Основните им канали за разпространение е собственият им GOT7 Nutrition физически магазин, както и онлайн магазина им.

 

ЗА CARLSQUARE

Carlsquare е партньорска инвестиционна банкова фирма с офиси в Германия, Обединеното кралство, Швеция и Дания, която подпомага компаниите и техните акционери при изпълнението на стратегическите цели. Това са управлявани от собственици и водещи на пазара предприятия, бързоразвиващи се стартиращи компании с иновативни технологии и бизнес модели, но също така и рисков капитал/инвеститори от частен капитал и корпорации, които искат да създадат растеж и да увеличат стойността заедно с предприемачите. Carlsquare е член на Globalscope Partners.

 

ЗА СОРТИС Инвест

СОРТИС Инвест  е бутик за инвестиционно банкиране със седалище в София, България, част от СОРТИС Груп. Компанията е член на Globalscope Partners, глобално семейство от 55 независими консултантски фирми за сливания и придобивания в 46 държави с екип от 650 професионалисти и повече от 10 000 приключени сделки за сливания и придобивания и финансирания с дялов капитал по целия свят. СОРТИС Инвест съветва компаниите по въпроси, свързани със сливания и придобивания и привличане на финансиране, както и при оценяване и финансово моделиране на бизнес казуси. СОРТИС Инвест има широка партньорска мрежа и дългогодишен опит в областта на корпоративните финанси, сливанията и придобиванията.

СОРТИС Инвест консултира клиенти в различни сектори, включително телекомуникации, медии и технологии (TMT), финансови услуги, храни и напитки, науки за живота, химикали, образование, отбрана, производство, търговия, енергетика, минно дело, транспорт и логистика, хотелиерство и недвижими имоти.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *