Глобалният доставчик на клиентски преживявания Transcom придобива хърватската City Connect

Глобалният доставчик на клиентски преживявания Transcom придобива хърватската City Connect

Transcom, глобалният доставчик на услуги по обслужване на клиенти и клиентски преживявания, подписа споразумение за придобиване на контактния център City Connect, специалист в омниканалното обслужване на корпоративни клиенти.

Transcom разшири своята обширна мрежа от центрове за обслужване на клиенти, като придоби City Connect – бързо разрастваща се аутсорсинг компания с главен офис в Хърватия, с множество други офиси в Централна и Източна Европа. С прибавянето на 600-те служители на City Connect Transcom ще подсили екипа си, обслужващ немскоговорящите пазари. Очаква се купената компания да генерира двуцифрен брутен марж за 2021 г.

„През последните години Transcom подобри значително маржовете на печалба, които реализира, като разви дигитални продукти и услуги и сега бързо се разраства в атрактивни пазарни ниши като електронна търговия и технологии. Германският пазар е стратегически приоритет и ние непрекъснато засилваме нашите международни центрове, за да подкрепим силния интерес към нашите услуги. Обединявайки се със City Connect, ние допълнително засилваме нашите способности да обслужваме за немския пазар”, каза Йонас Далберг, президент и главен изпълнителен директор на Transcom, портфолио компания на Altor Equity Partners.

„Поради подобните ценности и култура между нашите фирми, обединяването с Transcom е много подходящо за City Connect. С добре управляваните операции на Transcom в Албания, Босна и Херцеговина, Хърватия и Сърбия, сега имаме ресурсите да доставим първоокласни услуги в целия Адриатически регион, обслужващи не само германския пазар, но и големи многоезични и международни клиенти. С предоставената възможност за разширяване на настоящото ни портфолио, ние ще продължим да предоставяме гъвкави и висококачествени услуги за нашите клиенти”, казва Марко Дагелич, председател на Надзорния съвет на City Connect.

Консултанти на Транском по сделката бяха Carlsquare и Grubisic & Partners. Двете фирми за финансово консултиране са партньори на СОРТИС Инвест и членове на Globalscope Partners, която е водеща международна организация на консултанти по сливания и придобивания.

 

 

ЗА CITY CONNECT

City Connect е хърватска аутсорсинг компания със 7 офиса в Централна и Източна Европа, специализирана в предоставянето на изнесени бизнес процеси като обслужване на клиенти, дистанционни продажби, управление на поръчките, следпродажбено обслужване и др. на големи международни компании и бързо разрастващи се фирми за електронна търговия.

 

ЗА ТРАНСКОМ

Transcom WorldWide AB е шведска аутсорсинг компания, която предоставя услуги по обслужване на клиенти, дистанционни продажби, техническа поддръжка и други услуги, чрез обширната си мрежа от контактни центрове. В Transcom работят над 28 000 специалисти по обслужване на клиенти в над 60 офиса в 25 държави, предоставящи услуги на 33 езика на международни клиенти в различни индустрии.

 

ЗА CARLSQUARE

Carlsquare е инвестиционна банкова фирма с офиси в Германия, Обединеното кралство, Швеция и Дания, която подкрепя компаниите и техните акционери в изпълнението на стратегическите им цели. Това са управлявани от собствениците и водещи на пазара предприятия, бързо растящи стартиращи фирми с иновативни технологии и бизнес модели, но също така и инвеститори в рисков капитал и дялов капитал, както и корпорации, които искат да реализират растеж и да увеличат стойността на бизнесите заедно с предприемачите. Carlsquare е член на Globalscope Partners.

 

ЗА GRUBISIC & PARTNERS

GRUBISIC & PARTNERS се сформира от екип от експерти с широк опит в областта на корпоративните финанси и инвестиции. Основният фокус на компанията е върху сливания и придобивания, където ръководят целия процес за техните клиенти (от подготовка, структуриране и изпълнение до закриване) и финансови консултантски услуги, свързани с продажба или придобиване на бизнес, набиране на капитал за корпоративни или проектни цели, изготвяне на финансови модели и оценки на дружества, услуги за надлежна проверка и финансово преструктуриране.

 

ЗА СОРТИС ИНВЕСТ

СОРТИС Инвест  е бутик за инвестиционно банкиране със седалище в София, България, част от СОРТИС Груп. Компанията е член на Globalscope Partners, глобално семейство от 55 независими консултантски фирми за сливания и придобивания в 46 държави с екип от 650 професионалисти и повече от 10 000 приключени сделки за сливания и придобивания и финансирания с дялов капитал по целия свят. СОРТИС Инвест съветва компаниите по въпроси, свързани със сливания и придобивания и привличане на финансиране, както и при оценяване и финансово моделиране на бизнес казуси. СОРТИС Инвест има широка партньорска мрежа и дългогодишен опит в областта на корпоративните финанси, сливанията и придобиванията.

СОРТИС Инвест консултира клиенти в различни сектори, включително телекомуникации, медии и технологии (TMT), финансови услуги, храни и напитки, науки за живота, химикали, образование, отбрана, производство, търговия, енергетика, минно дело, транспорт и логистика, хотелиерство и недвижими имоти.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *