Globalscope Partners консултира сделки за сливания и придобивания на стойност 20,8 млрд. долара през 2022 г.

Globalscope Partners консултира сделки за сливания и придобивания на стойност 20,8 млрд. долара през 2022 г.

Глобалната мрежа за сливания и придобивания приключи 203 сделки и стартира секторна практика за енергиен преход

Globalscope Partners Ltd., глобалната мрежа от консултантски фирми за сливания и придобивания, на която СОРТИС ИНВЕСТ е член, постигна значителен изключителен успех, като приключи 203 сделки на обща стойност 20,8 милиарда долара през 2022 г. Това е най-високият, регистриран досега резултат в 35-годишната история на организацията и представлява увеличение от 2.7 пъти на стойността на приключените сделки. Постижението отразява продължаващия растеж и разширяване на самата Globalscope и нейните членове, основаващи се на основополагащите принципи и създаване на стойност за клиентите. Приходите бяха генерирани от сделки с разнообразни бизнеси, но секторите на науките за живота и потребителските стоки се представиха изключително добре, като индустриалните производства също се представиха силно. Средната стойност на сделка надхвърля 102 милиона щатски долара.

Г-н Мартин Паев, CFA, изпълнителeн директор на СОРТИС Инвест и съпредседател на секторния екип за финансови и бизнес услуги на Globalscope, заяви, че резултатите за 2022 г. демонстрират необходимостта от световна мрежа от специалисти по сливания и придобивания като Globalscope, които се успешно реализират международни сделки в средния сегмент на пазара полагайки изключителна грижа своите клиенти. От създаването си през 1987 г. Globascope се превърна в организация с 55 члена, работещи в близо 50 държави. Всеки член носи своя собствен географски и индустриален опит, консултирайки трансгранични сливания и придобивания.

В допълнение, Globalscope обяви старта на нова практика в сектора на енергийния преход на есенната си среща в Банкок. Секторният екип сектора е специализиран в дейности по сливания и придобивания, които включват преход от енергия на основата на въглища и нефт към по-нисковъглеродни и възобновяеми форми на производство на енергия. Този ход подчертава ангажимента на Globalscope да предлага ниво на експертиза в областта на сливанията и придобиванията, което традиционно е извън обсега на компаниите от средния пазар.

ЗА GLOBALSCOPE PARTNERS:

Globalscope е мрежа от 55 независими инвестиционни банкови фирми, с повече от 400 висококвалифицирани инвестиционни банкери, разположени в 48 държави по света. С повече от 30 години глобален опит в сливанията и придобиванията, партньорите на Globalscope работят в тесен контакт с клиентите, за да превърнат техните бизнес мечти в реалност.

ЗА СОРТИС Инвест

СОРТИС Инвест е бутик за инвестиционно банкиране, базиран в София, България, част от СОРТИС  Груп и член на Globalscope Partners, СОРТИС Инвест консултира компании по сливания и придобивания и набиране на средства, както и оценки и финансово моделиране на бизнес казуси. СОРТИС Инвест има широка партньорска мрежа и богат опит в областта на корпоративните финанси, сливанията и придобиванията и дяловото инвестиране.

СОРТИС Инвест консултира клиенти в различни сектори, включително телекомуникации, медии и технологии (ТМТ), финансови услуги, храни и напитки, науки за живота, химикали, образование, отбрана, производство, търговия, енергетика, минно дело, транспорт и логистика, хотелиерство и недвижими имоти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *