Safran Software Solutions, водещ доставчик на софтуер за управление на риска и проектно управление, бе придобит от JDM Technology Group

Safran Software Solutions, водещ доставчик на софтуер за управление на риска и проектно управление, бе придобит от JDM Technology Group

JDM Technology Group, световен производител на софтуер, се споразумя да придобие 100% от капитала на Safran Software Solutions, един от водещите производители на за управление на проекти и риск. Сделката бе консултирана от доверените партньори на SORTIS INVEST от GlobalScope – Silverpeak, които бяха ексклузивен финансов съветник на Safran Software Solutions.

Софтуерът на Safran позволява на клиентите си да планират прецизно сложни проекти, докато същевременно работи с тези потребители за управление на рискa, което е ключовото им предимство пред конкуренцията. Техният нов софтуер като услуга (SaaS), пуснат в началото на 2021 г., допълнително подсилва преимуществата на компанията, разширявайки настоящото им продуктово предложение за управление на риска.

JDM Technology е глобална група от водещи софтуерни производители, опериращи в секторите на архитектурата, инженеринга, строителството, поддръжката и операциите. Двете компании работят на допълващи се пазари, а мениджърският екип на JDM се радва, че с тази сделка ще отключат потенциални синергии между фирмите, тъй като те си подхождат добре стратегически.

 

Пер Арне Йенсен, председател на Safran Software Solutions заяви: „По време на процеса бяхме много доволни от качеството и етиката на работа на Silverpeak по отношение на подготвените документи, търсенето на купувачи, преговорите и управлението на процеса.“

 

Пиетро Страда, управляващ партньор в Silverpeak и ръководител на проекта, добави: „За мен беше удоволствие да работя с Ричард Ууд и Progressus (Пер Арне Йенсен и Рун Йенсен). Safran Software е световен лидер в софтуера за анализ и управление на риска и това беше оценено по време на процеса, който доведе до стратегическото придобиване от JDM Technology Group. Екипът на Silverpeak, ръководен от Крис Уайт и мен, се радваме, че сме консултанти на Safran в тази стратегическа сделка.“

 

 

ЗА SAFRAN SOFTWARE SOLUTIONS

Safran Software Solutions е софтуерна компания основана в Норвегия през 1997 г. Те предлагат широка гама от софтуерни решения за управление на проекти, както и консултации в рамките на планирането и управлението на проекти. Техните продукти от световна класа позволяват изпълнението на мащабни проекти в индустрии като нефт и газ, инженеринг, проектиране и строителство, авиационна и отбранителна промишленост, комунални услуги, както и в публичния сектор. Safran има офиси в Ню Йорк, Лондон и Осло, с международен екип по продажбите и мрежа от партньори и дистрибутори.

 

ЗА JDM TECHNOLOGY GROUP

JDM Technology Group е глобален производител на софтуер, основан в Канада, който е фокусиран върху предоставянето на софтуерни системи за архитектурната, инженерната и строителната индустрия с над 100 000 потребители, обслужвани в 40 държави на 7 континента, Компанията има над 400 служители. Основната философия на JDM Technology Group е дългосрочният ангажимент към висококачествено обслужване на клиентите, и към предоставянето на възможно най-добрите решения на потребителите.

 

ЗА SILVERPEAK

Silverpeak е инвестиционна банка с офиси в Лондон, Париж, Милано, Сан Франциско и Шанхай, посветена на предоставянето на независими консултации относно сливания и придобивания и финансиране на транзакции на изключителни технологични компании в процес на растеж. Те съчетават дълбоко разбиране на технологичния сектор и неговата динамика с обширен опит в преговорите, за да постигнат оптимални резултати за своите клиенти. Silverpeak е член на Globalscope Partners.

 

ЗА СОРТИС ИНВЕСТ

СОРТИС Инвест е бутик за инвестиционно банкиране със седалище в София, България, част от СОРТИС Груп. Компанията е член на Globalscope Partners, глобално семейство от 55 независими консултантски фирми за сливания и придобивания в 46 държави с екип от 650 професионалисти и повече от 10 000 приключени сделки за сливания и придобивания и финансирания с дялов капитал по целия свят. СОРТИС Инвест съветва компаниите по въпроси, свързани със сливания и придобивания и привличане на финансиране, както и при оценяване и финансово моделиране на бизнес казуси. СОРТИС Инвест има широка партньорска мрежа и дългогодишен опит в областта на корпоративните финанси, сливанията и придобиванията.

СОРТИС Инвест консултира клиенти в различни сектори, включително телекомуникации, медии и технологии (TMT), финансови услуги, храни и напитки, науки за живота, химикали, образование, отбрана, производство, търговия, енергетика, минно дело, транспорт и логистика, хотелиерство и недвижими имоти.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *